Normală nebunie

   

       Elefanții dansează pe frânghii vișinii, în linii, cercuri și pătrate. Au ochii negri, urechile verzi și cântă în culorile cerului. Lupii, pe de altă parte, sfâșie solul cu ale lor reci gheare, mușcând din scoarța copacilor întâlniți în timp ce alungă spiritele pierdute. Păsările taie vântul, lăsându-l plin de sânge în urmă, bufnițele distrug și devastează, șoarecii infectează iar insectele terifiază. Nebunia nu e nebunie. Nebunia e normalitatea. Să fii nebun, asta e normal. Toate s-au întors cu capul în jos. Oamenii nu sunt oameni, casele nu mai adăpostesc, iubirea este instrument de șantaj, fericirea este văzută ca un mit. Copacii nu mai dau oxigen, apa nu mai poate fi băuta și soarele a ajuns să prăjească tot ce întâlnește.
        Noaptea trezește foamea, ziua aduce somnul.
       Vara e iarnă, iarna e toamnă, primăvara e toamnă, vara e primăvară. Un singur anotimp unde luni plouă, marți e însorit, miercuri ninge, joi e ceață iar în weekend este ger. Banii cresc în copaci dar sunt niște simple hârtii acum.
       Noi nu ne mai ținem de mână, nu ne mai îmbrățișăm și am uitat ce înseamnă să vorbești. Până și păsările tac, izvoarele nu se aud, sunetele au dispărut. Nu știm ce sunt culorile dar auzim povești despre ele iar mirosul e un lucru atât de abstract, de imaginat, încât preferăm să îl ignorăm. Nu mâncăm, nu dormim, nu zâmbim, nici triști nu știm dacă suntem. De fapt, ce sunt aceste sentimente despre care se scrie pe internet? Ce este durerea sau frica? Totuși preferăm să nu ne interesăm căci nici curioși nu suntem.
     Toți ne uităm în jur dar nu vedem nimic. Ne bufnim de alte lucruri dar ne continuăm drumul. Privirile niciodată nu se intersectează. "Totul este rece în jur" spunea cineva dar ce înseamnă asta? Toate acestea par normale aici. Dacă vezi o umbră albă trebuie să fugi până o pierzi și dacă simți o presiune în cap este indicat să te întinzi pe jos.
       Nebunia nu e nebunie. Normalitatea a devenit nebunie. Dacă am ști ce însemnă, aș zice că "ne-ar plăcea aici".

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare